Snídaně šampionů: Čokoládová quinoa s banány a ořechy

Pořádná zdravá snídaně, která zasytí na celý den.

To nejnovější

spot_img

Quiona neboli merlík čilský je prastará rostlina pocházející z jižní Ameriky. Je významným zdrojem železa, vápníku, hořčíku, draslíku, vitaminů B a E. Díky tomu je mimořádně vhodná pro vegany, kterým dodá potřebné živiny a také je přirozeně bezlepková, což z ní v kuchyni činí hotový zázrak. A tvoří se z ní jedna báseň. Sladké, slané, saláty, kaše, rizota, polévky. Zkrátka vše na co si jen vzpomenete.

Dnešní recept bude snídaňová quinoová čoko bomba, která dodá energii až do večera. 🙂 Jdeme na to.

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: cca 3 až 4

INGREDIENCE

na čokoládovou quinou

  • 1 hrnek červené quinoi
  • 400 ml hustého kokosového mléka
  • 1 hrnek vody
  • 2 lžíce kvalitního kakaa
  • 2 až 3 lžíce medu nebo jiného sladidla (kokosový, datlový atd sirup nebo třtinový cukr)
  • špetka soli

k servírování

  • 2 banány
  • hrst vlašských ořechů
  • 4 kostičky kvalitní hořké čokolády
  • med nebo jiné sladidlo (kokosový, datlový atd sirup)
  • lístky čerstvé máty

POSTUP

1 QUINOOVÁ KAŠE: Quinou propláchneme a v hnrci smícháme s kokosovým mlékem a polovinou připravené vody. Přivedeme k varu na mírném ohni a za občasného míchání (a případného přilévání vody) vaříme cca 25 minut dokud není quinoa měkká.

2RESTOVANÉ OŘECHY: Než se quinoa uvaří, orestujeme si na sucho v pánvi ořechy. Stačí jen pár chvil, aby se rozvoněly. Nesmí se připálit.

3DOCHUTÍME: Když je quinoa uvařená a tvoří krásnou kaši, vmícháme kakao, med (nebo jiné sladidlo) a šperku soli.

4SERVÍRUJEME: Quinoovou kaši servírujeme s pokrájenými banány, pokrájenou čokoládou a orestovanými ořechy. Nakonec zakápneme medem nebo jiným sirupem a ozdobíme lístky máty.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

spot_img
spot_img

Z našich cest