Cizrnový hummus s rajčaty a bazalkou

rychlá a zdravá svačina

Nové recepty

Vyrábím s láskou

spot_img

Taky už vám za zima tak trochu leze na nervy a nemůžete se dočkat sluncem provoněných letních dnů? Já se třesu od chvíle, co léto skončilo, protože zima je pro mě období, které bych nejraději vymazala. Pokud už se těšíte na jaro a léto jako malí, určitě vás potěší dnešní recept. Recept provoněný létem i uprostřed zimy. Bude to zdravý arabský hummus tak trochu jinak. Po italsku. S čerstvými a sušenými rajčátky, bazalkovým pestem a olivovým olejem. Ideální chuťovka, se kterou si léto přeneseme zase o kousek blíž.

• doba přípravy: 5 minut • počet porcí: cca 3-4

INGREDIENCE

  • 300 g sterilované cizrny
  • 100 ml vody
  • 250 g cherry rajčat
  • 50 g sušených rajčat v oleji
  • 3 lžíce sezamové pasty tahini
  • 2 lžičky bazalkového pesta
  • 2-3 stroužky česneku
  • hrst čerstvé bazalky
  • sůl
  • olej ze sušených rajčat

POSTUP

1 VŠE DO MIXÉRU: Sterilovanou cizrnu slijeme a vsypeme do mixéru, přidáme vodu, čerstvá rajčata, sušená rajčata, tahini pastu, česnek, listy bazalky, pesto a 2 špetky soli. Vše rozmixujeme do hladka a dochutíme solí či bazalkovým pestem.

2SPRÁVNÁ KONZISTENE: Pokud se nám zdá hummus příliš hustý, přidáme vodu a znovu promixujeme. Množství vody závisí na použité cizrně. Sterilovaná potřebuje vody méně, než doma vařená. Důležité ale je, aby se dal hotový hummus musí natírat jako pomazánka.

3SERVÍRUJEME: Hotový hummus podáváme s lístky čerstvé bazalky a zakápnutý olejem ze sušených rajčat. Ideální přílohou je oblíbený chléb, křupavé krekry i zelenina.

TIPY

Fantazii se meze nekladou. Vyzkoušejte hummus i s vašimi oblíbenými ingrediencemi. Inspiracemi se to jenom hemží. Už jste zkoušeli třeba variantu s avokádem, pečenými paprikami, dýní, nebo třeba s červenou kari pastou?

Jakou variantu máte nejraději?

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

Tak to jsem já

spot_img

Vyrábím s láskou

spot_img

Vege a vegan recepty

Sladké recepty

Bezlepkové recepty

Cestování