Asijský okurkový salát se sezamovými semínky

Dokonalé letní osvěžení.

To nejnovější

spot_img

Dokonale vychlazený okurkový salát do horkých letních dnů. Tento rychlý recept je inspirovaný asijskou kuchyní a tak nečekejte klasiku z dětství, ale řízné chutě, svěží zálivku a křupavá sezamová semínka. 🙂 Naprosto dokonalá kombinace pro všechny, kteří hledají inspiraci na letní osvěžení. Hotový je za pár minutek, tak jdeme na to.

• doba přípravy: 15 minut • počet porcí: 4

INGREDIENCE

na salát

  • 2 salátové okurky
  • 1 menší červená cibule
  • 1-2 čerstvé červené chilli papričky (podle chuti a pálivosti)

na zálivku

  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžička medu
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 1/2 lžičky soli

k servírování

  • 1 lžíce světlých sezamových semínek
  • 1 lžíce černých sezamových semínek

TIPY

DALŠÍ INGREDIENCE

Zkuste přidat také jemně nakrájenou červenou papriku nebo pár snítek čerstvého koriandru.

POSTUP

1 SALÁT: Okurky nakrájíme na tenké plátky, cibulku nakrájíme na tenké proužky. Vše dáme do větší mísy.

2ZÁLIVKA: Smícháme všechny ingredience z odstavce „na zálivku“ (rýžový ocet, olej, med, sójová omáčka a sůl. Hotovu zálivku smícháme s nakrájenou zeleninu a finálně dochutíme.

3SEZAM A CHILLI: Sezamová semínka si krátce orestujeme na pánvi a přidáme je do salátu společně s pokrájeným chilli.

4SERVÍRUJEME: Salátek servírujeme vychlazený k asijským jídlům, grilování a nebo jen tak na chuť. 🙂 Tip: Pokud budete salátek před podáváním chladit v lednici, přidejte opražená semínka až ve chvíli, kdy jej vyndáte.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

spot_img
spot_img

Z našich cest