Jarní špenátová polévka s hráškem a kokosovým mlékem

Krásná lehce pikantní polévka v barvách jara.

To nejnovější

Pro vaši radost

spot_img

A je to tady! Třikrát hurá, třikrát sláva. Sluníčko, teplo, jaro je tu. Všechno se probouzí ze zimního spánku a vládne veselá nálada.

Nevím jak vy, ale já jsem se nemohla dočkat, protože jak už tu několikrát zaznělo, nejsem zimní typ. Na jaru mě nejvíc baví jak příroda začne žít. Minulý rok jsme to propásli v Indonésii, ale zařekli jsme se, že tentokrát už o české jaro přijít nechceme. Je to to nejhezčí období a to hned z několika důvodů. Zima za námi, léto před námi. A všechno je tak krásně barevné.

Je to prostě nádhera a právě ta mě inspirovala k uvaření typicky jarní zelené polévky, o kterou se s vámi dnes podělím. A vy kdo tipujete špenát nebo hrášek, máte pravdu. Bude to polévka z čerstvé špenátu i hrášku, ale opět tak trochu jinak… tak trochu asijsky. 🙂 Jdeme na to!

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 6 až 8

INGREDIENCE

na polévku

  • 500 g čerstvého listového špenátu
  • 1 hrnek zeleného hrášku (já použila mražený, ale čerstvý je vítaný)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 ml hustého kokosového mléka
  • 2 lžíce zelené kari pasty
  • 1 palec čerstvého zázvoru
  • 2 velké bílé cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 limetka
  • olivový olej
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl

k servírování

  • oblíbené pečivo
  • hrst jarních bylinek

TIPY

ZKUSTE EXPERIMENTOVAT S VOLNĚ ROSTOUCÍMI BYLINKAMI

Zkuste do polévky přidat také jarní bylinky, které sami nasbíráte v přírodě. Třeba divokou pažitku, kopřivu, bršlici nebo mladé listy pampelišky.

POSTUP

1 ZÁKLAD NA POLÉVKU: Cibule, česnek a zázvor zbavíme slupek a pokrájíme na hrubo. Ve větším hrnci rozpálíme olej a na mírném plameni krátce orestujeme kari pastu. Poté přidáme pokrájenou cibuli se zázvorem a restujeme další cca 2 minutky, nakonec přidáme česnek a ještě chvíli prohřejeme vše společně. Tip: Pokud se nám kari pasta bude přichytávat na dno hrnce, přidáme malinko vody. Nesmí se spálit.

2ČAS NA ŠPENÁT: Do připraveného základu přidáme špenátové listy i hrášek, promícháme a zalijeme polovinou vývaru. Osolíme, opepříme a vše vaříme na mírném ohni cca 10 minut.

3ROZMIXUJEME: Provařenou polévku rozmixujeme polévku tyčovým mixérem do hladka a poté přilijeme kokosové mléko. Promícháme minutku společně provaříme.

4DOCHUTÍME: Nakonec polévku doladíme limetkovou šťávou, solí a pepřem. Pokud se nám zdá příliš hustá, zředíme ji vývarem.

5SERVÍRUJEME: Servírujeme s jarními bylinkami, oblíbeným pečivem a kapkou kokosového mléka.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

O mě a o blogu

spot_img

Pro vaši radost

spot_img

Vegetariánské recepty

Veganské recepty

Bezlepkové recepty

Z našich cest