Těstoviny s avokádovým pestem a parmezánem

hotové raz dva

Nové recepty

Domácí čokoládové pralinky alias truffles

Vánoce nám klepou na dveře a čas pečení je tady. Z kuchyně se line vůně perníčků i vanilkových rohlíčků a všichni uzobávají,...

Nejjemnější dýňová polévka s kokosovým mlékem

Podzim asi nepatří mezi nejoblíbenější roční období. Ale přece jen je na něm mnoho krásného. Když se zářivě zelené listy okolních stromů...

Indonéská kuchyně: Udang asam manis, krevety ve sladkokyselé omáčce

Tak a je to tu! Konečně jsem se pustila do dlouho slibovaných indonéských receptů, které jsem si dovezla z naší půlroční cesty....

Domácí vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina. Oblíbený dezert, který všichni milují, ať je zima nebo léto. My si doma nejčastěji připravujeme ovocné zmrzliny, protože jejich příprava...

Hustá fazolová polévka s rajčaty s nádechem Toskánska

Babí léto. Čas posledních letních rajčátek a malin, které právě dozrávají na zahrádce. Čas kdy pořád sedíme do noci venku, ale už...

Grilované batáty s chilli a limetkou

Grilování. Ó grilování. Věděli jste, že grilovat se dá v podstatě cokoli? Nejrůznější druhy šťavnatého masa, ryby, domácí burgery a kofty. Chutné...

Vyrábím s láskou

Vyzkoušejte vynikající jarní těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd, nebo lehká večeře. Stačí mít po ruce jen pár kvalitních surovin a super jídlo je na stole do půl hodinky. Takže žádné dlouhé povídání a jdeme na to!

• doba přípravy včetně vaření: 30 minut • počet porcí: 3-4

INGREDIENCE

  • 350 g italských těstovin (já použila linguine)
  • 1 větší zralé avokádo
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 50 g kešu ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmezánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody

k servírování

  • hoblinkami parmezánu
  • pár kapkami olivového oleje

VEGAN VERZE

Vynechte parmezán a rázem máte skvělé veganské jídlo.

BEZLEPKOVÁ VERZE

Zkuste použít i oblíbené bezlepkové těstoviny.

POSTUP

1UVAŘÍME TĚSTOVINY: Těstoviny dáme vařit podle návodu do osolené vody s kapkou olivového oleje.

2PŘIPRAVÍME PESTO: Připravíme si suroviny na avokádovo-špenátovou omáčku. Do mixéru dáme pokrájené avokádo, špenát, kešu ořechy, česnek, parmezán, sůl, pepř, olivový olej a vodu. Zkrátka všechny suroviny, které máme připravené a rozmixujeme do hladka. Podle chuti pak přidáme sůl, pepř i česnek a opět promixujeme.

3SERVÍRUJEME: Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Servírujeme s hoblinkami parmezánu a zakápnuté olivovým olejem.

A jaké letní recepty máte rádi vy? 😊

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

Tak to jsem já

Vyrábím s láskou

Vege a vegan recepty

Těstoviny s avokádovým pestem a parmezánem

Vyzkoušejte vynikající jarní těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd, nebo lehká večeře....

Sladké recepty

Domácí čokoládové pralinky alias truffles

Vánoce nám klepou na dveře a čas pečení je tady. Z kuchyně se line vůně perníčků i vanilkových rohlíčků a všichni uzobávají,...

Bezlepkové recepty

Italské těstoviny s čerstvými rajčaty a bazalkou

Nic nechutná ze zahrádky lépe než domácí rajčata. Barevná, šťavnatá a hlavně voňavá rajčátka, na která se stačí jenom podívat a sbíhají...

Cestování

Jak jsme se vydali do Indonésie

Když jsme v loni v podvečer seděli na srílanské pláži, zrodil se nám v hlavě plán, že bychom si chtěli vyzkoušet život...

Z Jakarty až na Sumbawu, naše cesta v obrazech

Tak už jsme zase doma. Když jsme před necelým rokem vyslovili plán, že jedeme na pět měsíců do Indonésie, názory rodiny a...

11 důvodů, proč je super cestovat ve dvou

Cestování s vaším partnerem nebo partnerkou z vás udělá pár snů. Naučíte se respektovat jeden druhého a vaše cesty budou bezpečnější.