Těstoviny s avokádovým pestem a parmezánem

hotové raz dva

Nové recepty

Vyrábím s láskou

spot_img

Vyzkoušejte vynikající jarní těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd, nebo lehká večeře. Stačí mít po ruce jen pár kvalitních surovin a super jídlo je na stole do půl hodinky. Takže žádné dlouhé povídání a jdeme na to!

• doba přípravy včetně vaření: 30 minut • počet porcí: 3-4

INGREDIENCE

  • 350 g italských těstovin (já použila linguine)
  • 1 větší zralé avokádo
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 50 g kešu ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmezánu
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody

k servírování

  • hoblinkami parmezánu
  • pár kapkami olivového oleje

VEGAN VERZE

Vynechte parmezán a rázem máte skvělé veganské jídlo.

BEZLEPKOVÁ VERZE

Zkuste použít i oblíbené bezlepkové těstoviny.

POSTUP

1UVAŘÍME TĚSTOVINY: Těstoviny dáme vařit podle návodu do osolené vody s kapkou olivového oleje.

2PŘIPRAVÍME PESTO: Připravíme si suroviny na avokádovo-špenátovou omáčku. Do mixéru dáme pokrájené avokádo, špenát, kešu ořechy, česnek, parmezán, sůl, pepř, olivový olej a vodu. Zkrátka všechny suroviny, které máme připravené a rozmixujeme do hladka. Podle chuti pak přidáme sůl, pepř i česnek a opět promixujeme.

3SERVÍRUJEME: Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Servírujeme s hoblinkami parmezánu a zakápnuté olivovým olejem.

A jaké letní recepty máte rádi vy? ?

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

Tak to jsem já

spot_img

Vyrábím s láskou

spot_img

Vege a vegan recepty

Sladké recepty

Bezlepkové recepty

Cestování