(Bezlepkové) těstoviny s raw avokádovým pestem

Jednoduché jídlo hotové za pár minutek.

To nejnovější

Pro vaši radost

spot_img

Vyzkoušejte vynikající těstoviny s krémovou omáčkou z lahodného avokáda. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd nebo lehká letní večeře. Stačí mít po ruce jen pár kvalitních surovin a super jídlo je na stole do 20 minut. Takže žádné dlouhé povídání a jdeme na to, ale na začátek jeden malý tip.

TIPY

KDE SEHNAT ZRALÉ AVOKÁDO A JAK HO POZNAT

Zralé avokádo poznáte jednoduše a to přímo pohmatem na slupku. Nesmí být tvrdé jako beton ale ani měkké jako máslo. Tvrdé avokádo vám v teplé místnosti dozraje do 2 až 7 dnů, takže si ještě počkáte, ale měkké bývá uvnitř hnědé, vláknité a není dobré. Je zkrátka přezrálé. Avokádo, které je akorát pod slupkou jemně pruží a není příliš měkké ani u stopky. Sehnat akorát zralé avokádo je ale oříšek a já to řeším tak, že kupuju tvrdá avokáda a doma je nechávám dozrát. Tedy počítám s tím, že ihned použít nepůjdou a pravidelně doplňuji zásobu na dozrání. Zejména když vím, že se chystá třeba oslava, kde nesmí chybět. Samozřejmě můžete sáhnout i po takzvaném „ready to eat“, ale málokdy se stává, že by bylo skutečně ihned k jídlu a jeho cena bývá výrazně vyšší.

• doba přípravy: 20 minut • počet porcí: 3 až 4

INGREDIENCE

  • 350 g italských těstovin (já použila linguine)

na avokádové pesto

  • 1 větší zralé avokádo
  • 2 hrsti čerstvého listového špenátu
  • 50 g kešu ořechů
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g parmezánu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 100 ml vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře

k servírování

  • parmezán
  • olivový olej
  • čerstvé bylinky

VEGANSKÁ VERZE

Vynechte parmezán a nahraďte ho třeba mixem lahůdkové droždí s keshu ořechy a solí a rázem máte skvělé veganské jídlo.

BEZLEPKOVÁ VERZE

Zkuste použít i oblíbené bezlepkové těstoviny nebo zoodle (nudle z cukety).

POSTUP

1TĚSTOVINY: Do hodně osolené vroucí vody dáme těstoviny a vaříme podle návodu al dente. Tip: Voda musí být tak slaná jako mořská, jinak nedodá těstovinám žádnou chuť.

2PESTO: Do mixéru dáme vydlabané a pokrájené avokádo, špenát, kešu ořechy, česnek, parmezán, sůl, pepř, olivový olej a vodu. Vše rozmixujeme v hladký krém a finálně dochutíme.

3SERVÍRUJEME: Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připraveným pestem. Servírujeme s hoblinkami parmezánu a zakápnuté olivovým olejem.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

O mě a o blogu

spot_img

Pro vaši radost

spot_img

Vegetariánské recepty

Veganské recepty

Bezlepkové recepty

Z našich cest