Vyzkoušejte vynikající jarní těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd, nebo lehká večeře. Stačí mít po ruce jen pár kvalitních surovin a super jídlo je na stole do půl hodinky. Takže žádné dlouhé povídání a jdeme na to!
• doba přípravy včetně vaření: 30 minut • počet porcí: 3-4
INGREDIENCE
- 350 g italských těstovin (já použila linguine)
- 1 větší zralé avokádo
- 2 hrsti čerstvého listového špenátu
- 50 g kešu ořechů
- 2 stroužky česneku
- 50 g parmezánu
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
- 100 ml vody
k servírování
- hoblinkami parmezánu
- pár kapkami olivového oleje
VEGAN VERZE
Vynechte parmezán a rázem máte skvělé veganské jídlo.
BEZLEPKOVÁ VERZE
Zkuste použít i oblíbené bezlepkové těstoviny.
POSTUP
1UVAŘÍME TĚSTOVINY: Těstoviny dáme vařit podle návodu do osolené vody s kapkou olivového oleje.
2PŘIPRAVÍME PESTO: Připravíme si suroviny na avokádovo-špenátovou omáčku. Do mixéru dáme pokrájené avokádo, špenát, kešu ořechy, česnek, parmezán, sůl, pepř, olivový olej a vodu. Zkrátka všechny suroviny, které máme připravené a rozmixujeme do hladka. Podle chuti pak přidáme sůl, pepř i česnek a opět promixujeme.
3SERVÍRUJEME: Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Servírujeme s hoblinkami parmezánu a zakápnuté olivovým olejem.
A jaké letní recepty máte rádi vy? 😊
Dobrou chuť přeje Judit