Arabská cizrnová pomazánka tentokrát opravdu tradičně. Minule jsme si ukázali odlehčenou (lehce Itálií šmrnclou) verzi a dnes zpátky ke kořenům. 🙂 V jednoduchosti je totiž krása a téhle klasické verze se nemůžeme nabažit. A co vy? Kterou verzi hummusu máte nejraději? Připravujete ho tradičně z cizrny a nebo experimentujete s dalšími luštěninami.

A tady tradiční recept na arabský cizrnový hummus.


 doba přípravy: 5 minut  počet porcí: cca 3-4

Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem

ingredience

• 300 g sterilované cizrny (použít můžete i uvařenou, ze sterilované je lepší konzistence)
• 100 ml vody
• 100 g sezamové pasty tahini
• 1 citron
• 2-3 stroužky česneku
• 3/4 – 1 lžička římského mletého římského kmínu
• sůl podle chuti
• sezamový nebo olivový olej
• k podávání červená cibulka, granátové jablko, hladkolistá petrželka

postup1. vše do mixéru
Sterilovanou cizrnu slijeme a vsypeme do mixéru, přidáme vodu, tahini pastu, česnek, 2 lžíce citronové šťávy, půl lžičky římského kmínu a 2 špetky soli. Vše rozmixujeme dohladka.

2. konzistence a chuť
Ochutnáme a začneme dochucovat solí, citronem a římským kmínem. Pokud se nám zdá hummus příliš hustý, přidáme vodu a znovu promixujeme. Množství vody závisí na použité cizrně, hotový hummus musí jít natírat jako pomazánka.

3. servírujeme
Hotový hummus podáváme s granátovým jablkem, nasekanou cibulkou, hladkolistou petrželkou a zakápnutý olejem olejem. Hummus je vynikající jak na pečivo, tak i jako dip k zelenině.

Dobrou chuť přeje Judit

     VYTISKNOUT RECEPT     

Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem

Okomentovat