Podzimní dýňové lívance se skořicovým tvarohem, ořechy a javorovým sirupem
Na podzimu asi nejvíc miluju barvy. Ty barvy všude kolem. Když podzimní sluníčko prozáří barevné listy. Když se můžeme vydat na dlouhé procházky po lesích. Když si zachumlaní povídáme u horkého čaje. A ty vůně. Ty podzimní vůně. Vůně spadaného listí. Vůně jablek a skořice. Vůně čerstvě dopečených dýňových lívanců. :-) A právě tuhle vůni vám dnes představím. Recept na vláčné...
Inspirativní fotografie dalších produktů z této kolekce. Ostatní kusy nejsou součástí produktu.
Vždy, když se potkáme na trzích slyším ze všech stran samé krásné věty. ♥ Jedna kombinace hezčí než druhá. Líbí se mi jich tolik. Chtěla bych všechny. Kterou si mám vybrat? Já mám ale ve znamení růženín, nevadí, když ho nebudu na náramku mít? Já si snad nedokážu vybrat! Minerály, barvy a kombinování. Tolik barev, druhů, významů. To všechno mě...
Rendang sapi aneb slavnostní indonéské hovězí kari recept
Kari sem, kari tam. Karíííčko. Možná už jste si všimli, že kari je moje oblíbené jídlo a koneckonců i téma. :-) Dnešní kari není ale jen tak ledajaké. Nebude totiž indické a dokonce ani thajské. Dnes to bude další z malých vzpomínek na Indonésii. A recept proto bude plný nových chutí a postupů. Bude to Rendang Sapi nebo také po...
Inspirativní fotografie dalších produktů z této kolekce. Ostatní kusy nejsou součástí produktu.
Věřili byste tomu, že už je tento web na světě dva roky? Je to jako včera, co jsme dumali, jak spojit lásku k vaření s cestováním. A bylo to celkem jasné. Propojili jsme cizokrajné recepty s místy odkud pocházejí a přidali něco, co nám do té doby chybělo. A od té doby to byla jedna velká jízda. Dali jsme dohromady...
Lehký letní oběd. Mexická rýže s koriandrem a římským kmínem
Znáte to, je léto a vy máte na práci spoustu věcí, a ne a ne uvařit. A pro tuhle chvíli jsou nejdůležitější recepty, které přesně splňují tyhle body: • Recept z jednoho hrnce • Recept, který je hotový za půl hodinky • Recept, který je chutný za tepla i za studena • Recept, který chutná veganům, vegetariánům, bezlepkářům i masoužroutům :-) • Recept, který se...
Vegetariánský balkánský džuveč recept a filety ze pstruha s bylinkovým olejem
Takové krásné nedělní ráno, kdy slunce svítí, tráva voní a ptáci zpívají, bylo právě v ten den, kdy bych nejraději sbalila batoh a vyrazila na cesty. A protože letos žádnou pořádnou cestu asi nestihneme, přemýšleli jsme, že by to mohlo být "alespoň" Chorvatsko. Tedy někdo by řekl "alespoň", ale mě se tam i přes ty všechny cesty do Asie, pořád moc...
Mexické krevetové fajitas a krémové guacamole
Jednou jsem se tak zamyslela nad mexickou kuchyní a zjistila jsem, že je (hned po italské) velkým důkazem slavné věty, že v jednoduchosti je krása. Je to sice jen maso a placky, avokádo, zelenina, fazole a chilli, ale jak to hraje! Ta kombinace chutí zakápnutá limetou a posypaná koriandrem je prostě dokonalá. A to už vůbec nemluvím o dokonalosti avokáda,...
Tradiční cizrnový hummus s granátovým jablkem
Arabská cizrnová pomazánka tentokrát opravdu tradičně. Minule jsme si ukázali odlehčenou (lehce Itálií šmrnclou) verzi a dnes zpátky ke kořenům. :-) V jednoduchosti je totiž krása a téhle klasické verze se nemůžeme nabažit. A co vy? Kterou verzi hummusu máte nejraději? Připravujete ho tradičně z cizrny a nebo experimentujete s dalšími luštěninami. A tady tradiční recept na arabský cizrnový hummus. • doba přípravy: 5 minut • počet...