Vyzkoušejte vynikající jarní těstoviny s avokádovo-špenátovou omáčkou. Hotové jsou raz dva a proto se skvěle hodí jako rychlý oběd, nebo lehká večeře. Stačí mít po ruce jen pár kvalitních surovin a super jídlo je na stole do půl hodinky. Takže žádné dlouhé povídání a jdeme na to!


doba přípravy včetně vaření: 30 minut počet porcí: 3-4

ingredience

• 350 g italských těstovin (já použila linguine)
• 1 větší zralé avokádo
• 2 hrsti čerstvého listového špenátu
• 50 g kešu ořechů
• 2 stroužky česneku
• 50 g parmezánu
• 1/2 lžičky soli
• 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
• 3 lžíce olivového oleje
• 100 ml vody

servírujeme s
• hoblinkami parmezánu
• pár kapkami olivového oleje

postup1. uvaříme těstoviny
Těstoviny dáme vařit podle návodu do osolené vody s kapkou olivového oleje.

2. připravíme omáčku
Připravíme si suroviny na avokádovo-špenátovou omáčku. Do mixéru dáme pokrájené avokádo, špenát, kešu ořechy, česnek, parmezán, sůl, pepř, olivový olej a vodu. Zkrátka všechny suroviny, které máme připravené a rozmixujeme do hladka. Podle chuti pak přidáme sůl, pepř i česnek a opět promixujeme.

3. servírujeme
Uvařené těstoviny scedíme a promícháme s připravenou omáčkou. Servírujeme s hoblinkami parmezánu a zakápnuté olivovým olejem.

A jaké letní recepty máte rádi vy? 😊

Dobrou chuť přeje Judit

     VYTISKNOUT RECEPT     

Bleskové těstoviny s avokádovou omáčkou Bleskové těstoviny s avokádovou omáčkou Bleskové těstoviny s avokádovou omáčkou Bleskové těstoviny s avokádovou omáčkou

Judita
Zdravím všechny! Jmenuji se Judita a jsem srdcem i hlavou celého blogu. V rámci projektu se starám o tvorbu webu, grafiku a design, texty, fotografie i marketing a výběr zboží. Dělám zkrátka vše od shora dolů, jak to tak u malých projektů bývá. :-) Od malička dělám to, co mě nejvíc baví. Tvořím.

Okomentovat