Club sandwich. Král mezi sendviči, který nemá konkurenci. Je velice oblíbený v barech a restauracích a původní recept má dlouhou historii až v 19. století. Club sandwich je vynikajícím pohoštěním pro přátele i pořádný oběd nebo večeře. K nám domů poprvé zavítal, když jsem tři roky zpátky viděla fotku a okamžitě jsem věděla, že přesně tohle budeme ten večer jíst. 🙂 No a od té doby bylo hodně takových večerů. Často si uděláme rychlou jednopatrovou verzi bez přílohy, ale když je čas a chuť, tak je to se vším všudy.

Vynikající jsou k němu křupavé pečené mini brambůrky s tymiánemdomácí majonéza, kterou jsme si ukázali v minulém receptu. Tak jdeme na to. Na tu pořádnou dvoupatrovou verzi se vším všudy. 🙂


doba přípravy: 30 minut počet porcí: 2-3

Club sandwich s domácí majonézou a mini brambůrky

ingredience

• 2 větší krůtí nebo kuřecí prsa
• 8 větších plátků anglické slaniny
• toustový chléb 6 plátků (já používám větší americký na sendviče)
• 1 hlávka baby nebo římského salátu
• 2 natvrdo vařená vejce
• 2 velká rajčata
• salátová okurka
• domácí nebo kupovaná majonéza
• olivový olej
• sůl
• pepř

Recept na domácí majonézu najdete zde>>
Recept na tymiánové minibrambůrky najdete zde>>

postup

1. připravíme maso
Krůtí prsa si omyjeme, očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Poté maso zprudka opečeme do zlatova a uvnitř by mělo zůstat hezky šťavnaté. Upečené maso dáme stranou, aby nám nevytekla šťáva.

2. připravíme slaninu a další ingredience
Poté si do křupava opečeme plátky slaniny a necháme je na papírových utěrkách okapat. Nakrájíme vejce, salátovou okurku a rajčata na tenké plátky, omyjeme a osušíme listy salátu. Postupně začneme opékat chleba v toustovači a nakrájíme si na plátky i krůtí prsa.

3. začneme skládat sendviče
Když máme všechny ingredience nakrájené, můžeme začít skládat sendviče. Každý plátek toustového chleba potřeme z jedné strany majonézou a skládáme. Na spodní chleby položte salátek, na něj plátky okurky, rajčete vejce a plátky slaniny. Na prostřední chleby položte salátek, plátky okurky a rajčete, plátky masa a zbytek slaniny. Nakonec sestavte sendviče. Na spodní plátky chleba s vejcem a slaninou položte plátky chleba s masem a přiklopte posledním chlebem potřeným majonézou. Nakonec sendviče propíchněte párátky na obou stranách a rozříznete na dva trojúhelníky.

4. servírujeme
Hotové sendviče podáváme s křupavými tympánovými mini brambůrky.

tip
Zkuste i jednopatrovou variantu, kterou můžete jíst za pochodu. 🙂

Dobrou chuť přeje Judit

     VYTISKNOUT RECEPT     

blub_sandwich_55Club sandwich s domácí majonézou a mini brambůrky

Pečené tymiánové minibrambůrky

Okomentovat