Club sandwich s domácí majonézou

Král všech sandwichů.

To nejnovější

spot_img

Král mezi sandwichi, který nemá konkurenci. Oblíbený v barech a restauracích po celém světě s historií sahající až do 19. století. K nám domů poprvé zavítal, když jsem před lety zahlédla jeho fotku. A to stačilo k tomu, aby byl hned ten večer na stole. 🙂 Občas si uděláme rychlou jednopatrovou verzi bez přílohy, ale když je čas a chuť, tak je to se vším všudy.

Vynikající jsou k němu křupavé pečené bylinkové brambůrkydomácí majonéza. Tak jdeme na to. Na tu pořádnou dvoupatrovou verzi se vším všudy.

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2 až 3

INGREDIENCE

na sandwiche

  • 2 krůtí nebo kuřecí prsa
  • 8 plátků kvalitní ne příliš prorostlé slaniny
  • 6 plátků amerického toastového chleba (to je ten velký)
  • 1 hlávka římského salátu
  • 2 vejce od šťastných slepiček
  • 2 velká rajčata
  • 1 okurka
  • domácí majonéza
  • olivový olej
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

k servírování

BEZLEPKOVÁ VERZE

Vyměňte klasický toastový chléb za bezlepkový a je to!

POSTUP

1MASO A VEJCE: Vejce dáme vařit do vroucí vody na 7 až 8 minut. Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Poté jej zprudka opečeme na pánvi do zlatova. Hotové maso zabalíme do alobalu a oloupeme si vejce.

2SLANINA A DALŠÍ INGREDIENCE: V pánvi do křupava opečeme slaninu a necháme ji osušit na papírové utěrce. Upečené maso, vejce, okurku a rajčata nakrájíme na tenké plátky a připravíme si listy salátu. V průběhu těchto příprav začneme opékat chleba v toustovači nebo na pánvi z obou stran.

3SKLÁDÁNÍ SANDWICHŮ: Všechny plátky toastového chleba potřeme z jedné strany majonézou a skládáme. Na spodní chleby dáme salát, okurky, rajče, vejce a slaninu. Na prostřední chleby salát, okurky, rajče, maso a slaninu. Nakonec sestavíme sandwiche. Na spodní plátky chleba s vejcem položíme plátky chleba s masem a přiklopíme posledním chlebem potřeným majonézou. Nakonec sendviče propíchneme špejlemi a rozřízneme na trojúhelníky.

4SERVÍRUJEME: Hotové sandwiche podáváme s pečenými bylinkovými brambůrky.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

spot_img
spot_img

Z našich cest