Král mezi sandwichi, který nemá konkurenci. Oblíbený v barech a restauracích po celém světě s historií sahající až do 19. století. K nám domů poprvé zavítal, když jsem před lety zahlédla jeho fotku. A to stačilo k tomu, aby byl hned ten večer na stole. 🙂 Občas si uděláme rychlou jednopatrovou verzi bez přílohy, ale když je čas a chuť, tak je to se vším všudy.
Vynikající jsou k němu křupavé pečené bylinkové brambůrky a domácí majonéza. Tak jdeme na to. Na tu pořádnou dvoupatrovou verzi se vším všudy.
• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2 až 3
INGREDIENCE
na sandwiche
- 2 krůtí nebo kuřecí prsa
- 8 plátků kvalitní ne příliš prorostlé slaniny
- 6 plátků amerického toastového chleba (to je ten velký)
- 1 hlávka římského salátu
- 2 vejce od šťastných slepiček
- 2 velká rajčata
- 1 okurka
- domácí majonéza
- olivový olej
- sůl
- čerstvě mletý pepř
k servírování
- pečené bylinkové brambůrky
- čerstvá zelenina
BEZLEPKOVÁ VERZE
Vyměňte klasický toastový chléb za bezlepkový a je to!
POSTUP
1MASO A VEJCE: Vejce dáme vařit do vroucí vody na 7 až 8 minut. Maso očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme. Poté jej zprudka opečeme na pánvi do zlatova. Hotové maso zabalíme do alobalu a oloupeme si vejce.
2SLANINA A DALŠÍ INGREDIENCE: V pánvi do křupava opečeme slaninu a necháme ji osušit na papírové utěrce. Upečené maso, vejce, okurku a rajčata nakrájíme na tenké plátky a připravíme si listy salátu. V průběhu těchto příprav začneme opékat chleba v toustovači nebo na pánvi z obou stran.
3SKLÁDÁNÍ SANDWICHŮ: Všechny plátky toastového chleba potřeme z jedné strany majonézou a skládáme. Na spodní chleby dáme salát, okurky, rajče, vejce a slaninu. Na prostřední chleby salát, okurky, rajče, maso a slaninu. Nakonec sestavíme sandwiche. Na spodní plátky chleba s vejcem položíme plátky chleba s masem a přiklopíme posledním chlebem potřeným majonézou. Nakonec sendviče propíchneme špejlemi a rozřízneme na trojúhelníky.
4SERVÍRUJEME: Hotové sandwiche podáváme s pečenými bylinkovými brambůrky.
Dobrou chuť přeje Judit