Club sandwich s domácí majonézou a mini brambůrky

zkuste na pánvi i na grilu

Nové recepty

Domácí čokoládové pralinky alias truffles

Vánoce nám klepou na dveře a čas pečení je tady. Z kuchyně se line vůně perníčků i vanilkových rohlíčků a všichni uzobávají,...

Nejjemnější dýňová polévka s kokosovým mlékem

Podzim asi nepatří mezi nejoblíbenější roční období. Ale přece jen je na něm mnoho krásného. Když se zářivě zelené listy okolních stromů...

Indonéská kuchyně: Udang asam manis, krevety ve sladkokyselé omáčce

Tak a je to tu! Konečně jsem se pustila do dlouho slibovaných indonéských receptů, které jsem si dovezla z naší půlroční cesty....

Domácí vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina. Oblíbený dezert, který všichni milují, ať je zima nebo léto. My si doma nejčastěji připravujeme ovocné zmrzliny, protože jejich příprava...

Hustá fazolová polévka s rajčaty s nádechem Toskánska

Babí léto. Čas posledních letních rajčátek a malin, které právě dozrávají na zahrádce. Čas kdy pořád sedíme do noci venku, ale už...

Grilované batáty s chilli a limetkou

Grilování. Ó grilování. Věděli jste, že grilovat se dá v podstatě cokoli? Nejrůznější druhy šťavnatého masa, ryby, domácí burgery a kofty. Chutné...

Vyrábím s láskou

Club sandwich. Král mezi sendviči, který nemá konkurenci. Je velice oblíbený v barech a restauracích a původní recept má dlouhou historii až v 19. století. Club sandwich je vynikajícím pohoštěním pro přátele i pořádný oběd nebo večeře. K nám domů poprvé zavítal, když jsem tři roky zpátky viděla fotku a okamžitě jsem věděla, že přesně tohle budeme ten večer jíst. No a od té doby bylo hodně takových večerů. Často si uděláme rychlou jednopatrovou verzi bez přílohy, ale když je čas a chuť, tak je to se vším všudy.

Vynikající jsou k němu křupavé pečené mini brambůrky s tymiánem a domácí majonéza, kterou jsme si ukázali v minulém receptu. Tak jdeme na to. Na tu pořádnou dvoupatrovou verzi se vším všudy.

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2-3

INGREDIENCE

  • 2 větší krůtí nebo kuřecí prsa
  • 8 větších plátků anglické slaniny
  • toustový chléb 6 plátků (já používám větší americký)
  • 1 hlávka baby nebo římského salátu
  • 2 natvrdo vařená vejce
  • 2 velká rajčata
  • salátová okurka
  • majonéza
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř

k servírování

POSTUP

1PŘIPRAVÍME SI MASO: Krůtí prsa si omyjeme, očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Poté maso zprudka opečeme do zlatova a uvnitř by mělo zůstat hezky šťavnaté. Upečené maso dáme stranou, aby nám nevytekla šťáva.

2JDEME NA SLANINU A DALŠÍ INGREDIENCE: Poté si do křupava opečeme plátky slaniny a necháme je na papírových utěrkách okapat. Nakrájíme vejce, salátovou okurku a rajčata na tenké plátky, omyjeme a osušíme listy salátu. Postupně začneme opékat chleba v toustovači a nakrájíme si na plátky i krůtí prsa.

3SKLÁDÁNÍ SENDVIČŮ: Když máme všechny ingredience nakrájené, můžeme začít skládat sendviče. Každý plátek toustového chleba potřeme z jedné strany majonézou a skládáme. Na spodní chleby položte salátek, na něj plátky okurky, rajčete vejce a plátky slaniny. Na prostřední chleby položte salátek, plátky okurky a rajčete, plátky masa a zbytek slaniny. Nakonec sestavte sendviče. Na spodní plátky chleba s vejcem a slaninou položte plátky chleba s masem a přiklopte posledním chlebem potřeným majonézou. Nakonec sendviče propíchněte párátky na obou stranách a rozříznete na dva trojúhelníky.

4SERVÍRUJEME: Hotové sendviče podáváme s křupavými tymiánovými mini brambůrky.

TIPY

Zkuste i jednopatrovou variantu, kterou můžete jíst za pochodu.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

Tak to jsem já

Vyrábím s láskou

Vege a vegan recepty

Krémová batátová polévka s červenou čočkou

,,Jaké je tvé nejoblíbenější jídlo?“ Zeptá se čas od času babička nebo děda a já nedokážu nikdy odpovědět. Když jsem byla malá,...

Sladké recepty

Domácí čokoládové pralinky alias truffles

Vánoce nám klepou na dveře a čas pečení je tady. Z kuchyně se line vůně perníčků i vanilkových rohlíčků a všichni uzobávají,...

Bezlepkové recepty

Thajská superpolévka Tom Kha Gai

Polévková sezóna pokračuje a dnes zabrousíme opět do teplých krajin. Bude to Thajsko. Thajská kuchyně patří hned po indické k mým nejoblíbenějším....

Cestování

Doprava v Indonésii: Ty nejzajímavější postřehy

Chystáte se do Indonésie a váháte jakým způsobem cestovat? Na skútru, autobusem, vlakem, nebo třeba taxíkem? Nebo jste jen zvědaví, jak to...

Doprava v Indonésii: 29 tipů pro bezpečné cestování na skútru

K dopravě v Asii neodmyslitelně patří skútry a motorky. A i přes místní “chaos” má doprava určitá “pravidla”, nejsou sice psaná ani...

22 způsobů, jak pracovat na cestách

Jako bakalář sociálních věd nemám na pracovním trhu úplně na růžích ustláno. To mi ale nebrání dnes žít a pracovat v zahraničí....