Club sandwich. Král mezi sendviči, který nemá konkurenci. Je velice oblíbený v barech a restauracích a původní recept má dlouhou historii až v 19. století. Club sandwich je vynikajícím pohoštěním pro přátele i pořádný oběd nebo večeře. K nám domů poprvé zavítal, když jsem tři roky zpátky viděla fotku a okamžitě jsem věděla, že přesně tohle budeme ten večer jíst. No a od té doby bylo hodně takových večerů. Často si uděláme rychlou jednopatrovou verzi bez přílohy, ale když je čas a chuť, tak je to se vším všudy.
Vynikající jsou k němu křupavé pečené mini brambůrky s tymiánem a domácí majonéza, kterou jsme si ukázali v minulém receptu. Tak jdeme na to. Na tu pořádnou dvoupatrovou verzi se vším všudy.
• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2-3
INGREDIENCE
- 2 větší krůtí nebo kuřecí prsa
- 8 větších plátků anglické slaniny
- toustový chléb 6 plátků (já používám větší americký)
- 1 hlávka baby nebo římského salátu
- 2 natvrdo vařená vejce
- 2 velká rajčata
- salátová okurka
- majonéza
- olivový olej
- sůl
- pepř
k servírování
POSTUP
1PŘIPRAVÍME SI MASO: Krůtí prsa si omyjeme, očistíme, potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme z obou stran. Poté maso zprudka opečeme do zlatova a uvnitř by mělo zůstat hezky šťavnaté. Upečené maso dáme stranou, aby nám nevytekla šťáva.
2JDEME NA SLANINU A DALŠÍ INGREDIENCE: Poté si do křupava opečeme plátky slaniny a necháme je na papírových utěrkách okapat. Nakrájíme vejce, salátovou okurku a rajčata na tenké plátky, omyjeme a osušíme listy salátu. Postupně začneme opékat chleba v toustovači a nakrájíme si na plátky i krůtí prsa.
3SKLÁDÁNÍ SENDVIČŮ: Když máme všechny ingredience nakrájené, můžeme začít skládat sendviče. Každý plátek toustového chleba potřeme z jedné strany majonézou a skládáme. Na spodní chleby položte salátek, na něj plátky okurky, rajčete vejce a plátky slaniny. Na prostřední chleby položte salátek, plátky okurky a rajčete, plátky masa a zbytek slaniny. Nakonec sestavte sendviče. Na spodní plátky chleba s vejcem a slaninou položte plátky chleba s masem a přiklopte posledním chlebem potřeným majonézou. Nakonec sendviče propíchněte párátky na obou stranách a rozříznete na dva trojúhelníky.
4SERVÍRUJEME: Hotové sendviče podáváme s křupavými tymiánovými mini brambůrky.
TIPY
Zkuste i jednopatrovou variantu, kterou můžete jíst za pochodu.
Dobrou chuť přeje Judit