Pečené brambůrky s timiánem

křupavé, voňavé, zkrátka skvělé

Nové recepty

Indonéská kuchyně: Udang asam manis, krevety ve sladkokyselé omáčce

Tak a je to tu! Konečně jsem se pustila do dlouho slibovaných indonéských receptů, které jsem si dovezla z naší půlroční cesty....

Domácí vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina. Oblíbený dezert, který všichni milují, ať je zima nebo léto. My si doma nejčastěji připravujeme ovocné zmrzliny, protože jejich příprava...

Hustá fazolová polévka s rajčaty s nádechem Toskánska

Babí léto. Čas posledních letních rajčátek a malin, které právě dozrávají na zahrádce. Čas kdy pořád sedíme do noci venku, ale už...

Grilované batáty s chilli a limetkou

Grilování. Ó grilování. Věděli jste, že grilovat se dá v podstatě cokoli? Nejrůznější druhy šťavnatého masa, ryby, domácí burgery a kofty. Chutné...

Jarní špenátová polévka s kokosovým mlékem a bylinkami

A je to tady! Třikrát hurá, třikrát sláva. Sluníčko, teplo, jaro je tu. Všechno se probouzí ze zimního spánku a vládne veselá...

Klasika jménem Pad Thai

Pad Thai, nebo také Phat Tai. Thajské "národní jídlo" a klasika všech klasik, kterou nejde nemilovat. Je to jedno z nejslavnějších jídel,...

Vyrábím s láskou

Kdo by neměl rád brambory, dají se upravit na spoustu způsobů a každý z nich má něco do sebe. Já osobně jsem milovníkem brambor a nejvíce pak různých pyré, kaší, šťouchaných brambor a v neposlední řadě těch pečených s nejrůznějším kořením. Vždy jednoduše vezmu pár brambůrek, pokrájím je na čtvrtinky, nebo na hranolky, zakápnu oblíbeným olejem, okořením podle chuti, šup s tím do trouby a za 30 minut je na stole velká paráda.
Nejsem velkým příznivcem klasických smažených hranolek a ty mražené kupované potvory u nás nesmí přes práh. Připravit si domácí variantu je snad ještě snazší. A recept na brambůrky s tymiánem je tady.

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2

INGREDIENCE

  • 20 malých brambor (můžou být i velké, jenom se déle pečou)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

POSTUP

1PŘIPRAVÍME SI BRAMBORY: Brambůrky omyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtinky (velké na osminky).

2JDEME NA MARINÁDU: V hrnečku si rozmícháme olivový olej, sušený tymián, rozmarýn, sůl a pepř.

3PROMÍCHÁME A PEČEME: Na velký plech si připravíme pečící papír, na který dáme nakrájené brambory a na ně nalijeme připravenou směs oleje a bylinek. Brambory pořádně promícháme s marinádou a pečeme v předehřáté troubě cca 20-30 minut na 200°C, dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé. Během pečení je 2x prohrábněte, aby se pekly ze všech stran.

4SERVÍRUJEME: Brambůrky servírujeme s bylinkovými dipy, nebo jako přílohu k nejrůznějším jídlům.

Vyzkoušejte také královský club sandwichdomácí majonézu.

Dobrou chuť přeje Judit

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tak to jsem já

Vyrábím s láskou

Vege a vegan recepty

Mexický fazolový salát s avokádem

Když je léto v plném proudu je čas na další pořádně vychlazený recept, protože těch není nikdy dost. 🙂 Salátek se spoustou...

Sladké recepty

Domácí vanilková zmrzlina bez zmrzlinovače

Domácí zmrzlina. Oblíbený dezert, který všichni milují, ať je zima nebo léto. My si doma nejčastěji připravujeme ovocné zmrzliny, protože jejich příprava...

Bezlepkové recepty

Indonéská kuchyně: Soto ayam, kuřecí vývar, který vás postaví na nohy

Velké podzimní polévkování pokračuje. Protože pořádná horká polévka je stejně nejlepším lékem na zahřátí a každé podzimní nachlazení. A dnes to platí...

Cestování

Doprava ve Vietnamu: 29 tipů pro bezpečné cestování na skútru

Rozhodli jste se pro Vietnam, nebo jinou asijskou zemi a stále váháte, jakým způsobem cestovat? Asi vás moc nepřekvapí, když napíšu, že...

Indonéská kuchyně: Tohle musíte ochutnat!

Indonéská kuchyně je rozmanitá jako Indonésie sama. Na každém ostrově a někdy dokonce v každém městě se připravují variace na tradiční jídla...

Indonéská kuchyně: 15 faktů a zajímavostí

Poznávání místní kuchyně patří na cestách k mým největším zálibám. Jídlo pro mě nikdy neznamenalo jen “najíst se”. Běžet o polední pauze...