Pečené bylinkové brambůrky

Křupavé, voňavé, zkrátka skvělé.

To nejnovější

spot_img

Kdo by neměl rád brambory, dají se upravit na spoustu způsobů a každý z nich má něco do sebe. Já osobně jsem milovníkem brambor a nejvíce pak různých pyré, kaší, šťouchaných brambor a v neposlední řadě těch pečených s nejrůznějším kořením. Vždy jednoduše vezmu pár brambůrek, pokrájím je na čtvrtinky, nebo na hranolky, zakápnu oblíbeným olejem, okořením podle chuti, šup s tím do trouby a za 30 minut je na stole velká paráda.
Nejsem velkým příznivcem klasických smažených hranolek a ty mražené kupované potvory u nás nesmí přes práh. Připravit si domácí variantu je snad ještě snazší. A recept na brambůrky s tymiánem je tady.

• doba přípravy: 30-40 minut • počet porcí: 2

INGREDIENCE

na pečené brambůrky

  • 20 menších brambor
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

k servírování

TIPY

ZKUSTE EXPRIMENTOVAT

Bylinky a koření můžete zvolit podle vaší chuti. Skvělá je například uzená paprika, sušený česnek a nebo třeba chilli vločky. Můžete také zkusit nahradit brambory za batáty.

POSTUP

1BRAMBORY: Brambůrky omyjeme a i se slupkou nakrájíme na podobně velké čtvrtinky (je velmi důležité, aby velikost byla podobná kvůli rovnoměrnosti propečení).

2MARINÁDA: V hrnečku si rozmícháme olivový olej, sušený tymián, rozmarýn, sůl a pepř. Nakrájené brambory si dáme do velké mísy a smícháme s připravenou marinádou.

3PEČEME: Na velký plech si připravíme pečící papír, na který vyskládáme marinované brambůrky a pečeme v troubě cca 20-30 minut na 200°C.

4SERVÍRUJEME: Do zlatova opečené křupavé brambůrky servírujeme posypané čerstvými bylinkami a s domácí majonézou, guacamole nebo bylinkovými dipy s česnekem či jako přílohu k nejrůznějším jídlům.

Vyzkoušejte je třeba ke club sandwichi a dalším dobrotám z blogu.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

spot_img
spot_img

Z našich cest