Pečené brambůrky s timiánem

křupavé, voňavé, zkrátka skvělé

Nové recepty

Vyrábím s láskou

spot_img

Kdo by neměl rád brambory, dají se upravit na spoustu způsobů a každý z nich má něco do sebe. Já osobně jsem milovníkem brambor a nejvíce pak různých pyré, kaší, šťouchaných brambor a v neposlední řadě těch pečených s nejrůznějším kořením. Vždy jednoduše vezmu pár brambůrek, pokrájím je na čtvrtinky, nebo na hranolky, zakápnu oblíbeným olejem, okořením podle chuti, šup s tím do trouby a za 30 minut je na stole velká paráda.
Nejsem velkým příznivcem klasických smažených hranolek a ty mražené kupované potvory u nás nesmí přes práh. Připravit si domácí variantu je snad ještě snazší. A recept na brambůrky s tymiánem je tady.

• doba přípravy: 30 minut • počet porcí: 2

INGREDIENCE

  • 20 malých brambor (můžou být i velké, jenom se déle pečou)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli

POSTUP

1PŘIPRAVÍME SI BRAMBORY: Brambůrky omyjeme a i se slupkou nakrájíme na čtvrtinky (velké na osminky).

2JDEME NA MARINÁDU: V hrnečku si rozmícháme olivový olej, sušený tymián, rozmarýn, sůl a pepř.

3PROMÍCHÁME A PEČEME: Na velký plech si připravíme pečící papír, na který dáme nakrájené brambory a na ně nalijeme připravenou směs oleje a bylinek. Brambory pořádně promícháme s marinádou a pečeme v předehřáté troubě cca 20-30 minut na 200°C, dokud nejsou měkké a na povrchu křupavé. Během pečení je 2x prohrábněte, aby se pekly ze všech stran.

4SERVÍRUJEME: Brambůrky servírujeme s bylinkovými dipy, nebo jako přílohu k nejrůznějším jídlům.

Vyzkoušejte také královský club sandwichdomácí majonézu.

Dobrou chuť přeje Judit

Napište komentář

Napište komentář
Zde napište své jméno

Tak to jsem já

spot_img

Vyrábím s láskou

spot_img

Vege a vegan recepty

Sladké recepty

Bezlepkové recepty

Cestování